به گزارش ميراث آريا(CHTN)، فريدون محمدي افزود : بررسي اوليه باستان‌شناسان در حوزه آبگير سد سيمره در ايلام به شناسايي آثار پارينه‌سنگي، مثل مفرغ، نوسنگي، مس و سنگ تا دوره تاريخي اشکاني، ساساني و دوره اسلامي منجر شد.

وي خاطر نشان کرد : بسياري از کارشناسان از جمله رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري حتي پيش از آغاز اين بررسي‌ها اهميت آثار موجود در حوزه آبگير سد سيمره را بسيار با ارزش‌تر و مهم‌تر آثار پشت سد سيوند مي‌دانست.

محمدي آغاز سريع کاوش‌هاي نجات‌بخشي 100 محوطه پيش از تاريخ، تاريخي، اسلامي و معاصر را ضروري خواند و گفت:پژوهشکده باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي در حال بررسي و اولويت‌‌بندي برنامه‌هاي کاوش پشت سد است و فکر مي‌کنم بزودي برنامه کاوش‌ها شروع شود.

بنا بر اين گزارش،سد و نيروگاه سيمره در 30 کيلومتري شمال غرب شهرستان دره شهر استان ايلام روي رودخانه سيمره در حال احداث است و طبق پيش بيني هاي صورت گرفته، آبگيري سد در سال 1386 آغاز مي شود.

مطالعات اوليه براي ساخت سد سيمره روي رودخانه سيمره در استان ايلام از اوايل دهه پنجاه شمسي آغاز و سال 1369 اين مطالعات وارد مرحله تکميلي شد.

سد سيمره از نوع سدهاي بتني دوقوسي است و ارتفاع آن از پي 180 متر است. مخزن اين سد 3215 ميليون مترمکعب آب را در بر مي گيرد.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386072813